Ketogeeninen ruokavalio on runsasrasvainen, vähähiilihydraattinen ja kohtuullisesti proteiinia sisältävä ruokavalio. Monesti luullaan, ettei ketoilijoille sallita herkuttelua tai pikaruokaa, mutta pienillä kikoilla saa melkein mistä tahansa pikaruokaravintolasta ketoilijalle kelpaavia annoksia.
Tässä blogikirjoituksessa tarkastelemme, miten keto -ruokavalio toimii suosittujen pikaruokaravintoloiden, kuten McDonaldsin ja Burger Kingin, kanssa.

Turha stressata ketolla ollessa

Pahinta mitä voit tehdä on stressata ruoasta. Tarvitset hyviä vähähiilihydraattisia vaihtoehtoja tilataksesi ruokaa helposti ja vaivattomasti. Sen sijaan, että olisit huolissasi siitä, ettet voi löytää vähähiilihydraattisia vaihtoehtoja tai napata jotain tien päällä, suunnittele eteenpäin ja mieti, mitä aiot tilata suosituimmista ravintoloista.
On olemassa tapoja saada nämä pikaruokaliitokset toimimaan sinulle. Jopa pikaruokaketjuissa on vähähiilihydraattisia aterioita ja illallisvaihtoehtoja, jotka antavat sinulle nopean aterian pahimpaan nälkään.
Pikaruokaloissa syöminen ei ole mikään paras vaihtoehto noudattaa terveellistä vähähiilihydraattista ruokavaliota, mutta toisinaan on parempi löytää jotain syötävää kuin stressaantua nälästä.

Missä ravintoloissa voin syödä ketolla?

Kannattaa syödä pikaruokaketjuissa, jotka tarjoavat helposti saatavilla olevia ja selkeästi esitettyjä ravintotietoja ruoka-annoksistaan.
Näissä pikaruokapaikoissa on helppo syödä ketollakin:
Subway – ota päivän subi salaattina, ei leipää tai wrappia. Proteiinipitoisia lisukkeita löytyy aina lihoista kasvisvaihtoehtoihin. Valitse aina aioli tai majoneesi, älä teriyaki -kastiketta, sweet’n’sour- tai tomaattikastikkeita, joissa on paljon sokeria.
McDonald’s – Mäkkäristä voit valita sämpylättömän hampparin, eli toisinsanoen salaattihampparin. Ranskalaiset voit vaihtaa lisukesalaatiksi ja laittaa päälle pari hampurilaispihviä. Ja jos halajat paljon proteiinia, miksi et tilaa Big Macia, jossa on ylimääräisiä pihvejä tai muna -McMuffinia, ja josta voit jättää muffinssin syömättä.
Burger King – salaattihampurilaiset (tai salaattikääre). Paahdetut kanan kääreet (ovat vähemmän hiilihydraatteja sisältävä kuin hampurilainen tai murennettu kanan kääre).
Kebab-ravintolat – Kebab-ravintoloissa voit tilata kebab-salaatin ilman salaatinkastikkeita. Kebab-liha ei lähtökohtaisesti sisällä hiilihydraatteja, mutta heikompilaatuiset kebabit saattavat sisältää hieman vehnäjauhoa, joskaan hiilihydraattien määrä ei silloinkaan nouse yli muutamaa grammaa satasta kohden.

Millaisia ruokia minun pitäisi välttää pikaruokapaikoissa syödessä ketodieetillä?

Nyt kun tiedät mitä syödä, laitetaanpa vielä yleisimpiä hiilaripommeja listalle, mitkä kannattaa kiertää kaukaa. Tässä on nopea luettelo asioista, joita kannattaa välttää pikaruokaravintoloissa:
  • Mitä tahansa, joka on valmistettu hienoista jauhoista (hampurilaissämpylät, muffinsit, bagelit, voileivät
  • ranskanperunat
  • Hash ruskeaa
  • Maitojuomat (latteet, pirtelöt, cappuccinot)
  • Sokerijuomat (hedelmämehut tai sooda ja jälkiruoat)
  • Kakkuja, jälkiruokia, jäätelöä ja jopa hedelmä smoothieita.
  • Käytä mausteita säästeliäästi tai yritä välttää niitä kokonaan